Užkepėlės -užkandėlės su faršu - gėlytės

Štai dar viena idėja, kurią paprasta pasigaminti, o panaudoti galima nemažą dalį įvairiausių maisto produktų. Juk įdarą galima ruošti iš pvz lašišos su varške, avokadų ir t.t. Vietoj sluoksniuotos tešlos, galima naudoti filo tešlą, lavašą ir t.t. Tinka pateikti tiek kaip užkandį, tiek kaip lengvą vakarienę. Kiekių nerašau, nes priklauso nuo valgytojų kiekio bei tikslo.


Užkepėlės su faršu - gėlytės
Jums reikės:
Porų (galima naudoti ir svogūną)
Šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Faršo
Rūkytos dešros (galima naudoti pvz chorizo dešrą)
Pomidorų
Sūrio (naudojau tarkuotą Džiugą)
brinzos sūrio (nebūtina, aš panaudojau šaldytuve esantį likutį)
druskos, pipirų

Gamybos eiga:
Tešlą atsišildome, supjaustome kvadratėliais (priklauso nuo formelių, bet tie kvadratėliai turėtų būti didesni už formeles, kad viršus išlįstų už formelės ribų, taip suformuosime gėlytes, pvz 10x10). Porą supjaustome griežinėliais, pakepiname keptuvėje. Tešlą klojame į keksiukų formeles (jei reikia, prieš tai formeles sutepame sviestu ar aliejumi), dedame dalį sūrio (ir brinzą,  jei naudojate), tada porus, padruskintą ir papirintą faršą, rūkytos dešros gabaliukus, pjaustytus pomidorus ir viską užbarstome sūriu. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More