Morkų pyragas su džiovintais vaisiais

Na ką, išspaudėme morkų sultis, o tarkiai liko - negi išmesi. Neeee, juos panaudoti reikia pvz pyrago kepimui. Šiaip pyragą galima kepti ir iš tiesiog morkų, nebūtinai tarkių, bet šį kartą aš tiesiog panaudojau maisto likučius :) O pyragas gavosi drėgnas, skanus, tad pamėginkite ir jūs, galų gale tai puikus būdas įsiūlyti vaikams morkas, jei šie nėra morkų gerbėjai. Idėja iš čia.


Morkų pyragas su džiovintais vaisiais


Jums reikės:
5-6 vidutinio dydžio morkų
200 g cukraus
3 kiaušinių
100 g džiovintų spanguolių arba vyšnių
3-4 valgomųjų šaukštų grietinės arba riebaus jogurto
1 apelsino
100 g sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus arba mažiau ekstrakto
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto muskato riešuto
~300 g miltų (pagal tešlą žiūrėkite, nes priklauso nuo morkų sulčių kiekio)
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gamybos eiga:
Morkas sutarkuojame smulkia tarka (jei naudojame ne tarkius, likusius nuo išspaustų sulčių), užpilame 2/3 cukraus ir paliekame, kad išsiskirtų sultys. Dalį jų nupilame, jei sulčių išsiskyrė daug (iš tarkių sulčių buvo mažai, tad aš tiesiog šiek tiek įpyliau pačių sulčių). Morkų masę sumaišome su grietine, tarkuota apelsino žievele ir išspaustomis iš apelsino sultimis. Sviestą ištirpiname, sumaišome su morkų mase, į kurią įmaišome ir vanilinį cukrų, cinamoną, muskato riešutą, džiovintas spanguoles arba vyšnias. Kiaušinius išplakame iki purios masės su likusiu cukrumi, atsargiai įmaišome į morkų masę. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įmaišome į likusią tešlą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (pasinaudojame sauso pagaliuko testu patikrinimui). Aš papildomai ant viršaus pabarsčiau cukraus pudros. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More