Sluoksniuotas varškės, obuolių ir cukinijų apkepas

Nesudėtingas, bet tuo pačiu kiek kitoks apkepo pateikimas, kuris, vadovaujantis šiuo receptu tampa labiau panašus į pyragą. Rekomenduoju būtinai išmėginti šį receptą bei sluoksniuotą kepimo būdą.



Sluoksniuotas varškės, obuolių ir cukinijų apkepas

Jums reikės:
300 g varškės
1 nedidelės cukinijos
3-4 obuolių
2 kiaušinių
~150 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
6 valgomųjų šaukštų manų kruopų
2 arbatinių šaukštelių cinamono

Gamybos eiga:
Obuolius nulupti, sutarkuoti stambia, burokine tarka. Cukiniją nulupti, jei naudojate senesnę, tai reikės išimti vidinę dalį, sutarkuoti smulkesne tarka. Obuolius, cukiniją išmaišome kartu su 1 kiaušiniu, 3 valgomaisiais šaukštais manų kruopų, cinamonu, puse kiekio cukraus.
Kitame inde varškę sumaišome su 1 kiaušiniu, likusiu kiekiu manų kruopų, cukraus bei vaniliniu cukrumi.
Apkepo kepimo indą ištepkite sviestu (arba aliejumi), pabarstykite džiūvėsėliais (nebūtinai) ir dėkite sluoksniais varškės dalį, obuolių cukinijos dalį, vėl varškės, vėl obuolių ir t.t. (priklauso nuo to kaip plonai sluoksniuosite ir jūsų kepimo indo dydžio). Kepkite apie 45 min - valandą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pateikite su grietine, jogurtu, vaisiais ar mėgstama uogiene. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More