Faršu įdaryti riestainiai (barankos)

Šį receptą ketinau išbandyti jau labai seniai, bet vis kažkaip nepavykdavo. Pagaliau prisiruošiau. Receptas paprastas, laiko daug nesugaišite, o šis užkandis puikiai tiks tiek paprastam draugų pasisėdėjimui, tiek vaikų šventei, tiek iškylai. O ir skanu! Konkrečių kiekių nepatiekiu, viską galima apskaičiuoti "iš akies". Riestainius galima naudoti įvairius, įvairių skonių (tik nesaldžius, aišku), faršą galima praturtinti įvairiais priedais (pvz saulėje džiovintais pomidorais, rūkytos mėsos gabaliukais ir t.t.), ant viršaus galima užtarkuoti sūrio.


Faršu įdaryti riestainiai (barankos)


Jums reikės:
Riestainių (geriausiai paieškoti ne itin kietų)
pieno
faršo (kokios tik norite mėsos, kiaulienos, jautienos, kalakutienos, maišyto ir t.t.)
kiaušinio (ar kelių)
svogūno
mėgstamų prieskonių mėsai

Gamybos eiga:
Riestainius užpilame pienu ir paliekame išbrinkti. Svogūnus pakepiname ant sviestuko keptuvėje, kartu pakepiname norimus prieskonius, sumaišome su druska, faršu, kiaušiniu. Riestainius ištraukiame iš pieno, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, į vidurį įdedame faršo su kaupu ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More