Aguonų pyragas

Šį pyragą esu kepusi ne kartą, galima rasti įvairių glaisto variacijų, tačiau viena paprasčiausių yra ta, kurią ir aprašysiu. Ai, kam čia vargintis ir žaisti, jei galima tą patį skanumą gauti ir paprastuoju būdu - gal net ir skaniau taip. Pyragas iškepa tikrai skanus, pagaminti paprasta, glaistas duoda drėgmės ir pyragas tampa gan iškilmingas. Beje, tai puikus Kalėdinis desertas!


Aguonų pyragas


Jums reikės:
~200 g aguonų (arba šiek tiek daugiau jau paruoštų trintų aguonų)
4 didesnių kiaušinių
150 g cukraus
100 g maltų džiūvėsių
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1 indelio kondensuoto pieno glaistui
migdolo drožlių papuošimui (nebūtinai)

Gamybos eiga:
Pyrago kepimo išvakarėse aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Kitą dieną vandenį nupilkite, aguonas sumalkite per kelis kartus arba sutrinkite trintuvu (blenderiu) iki košelės. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki baltos, purios masės išplakite kartu su cukrumi, atsargiai įmaišykite džiūvėsius, cinamoną. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su trynių-džiūvėsių mase. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (iki sauso pagaliuko testo). Kondensuotą pieną šiek tiek pašildykite. Iškepusį aguonų pyrago biskvitą subadykite šakute ar kokiu mediniu iešmeliu ir iš lėto ant viso jo pilkite kondensuotą pieną, palaukdami kol jis susigers. Papuoškite migdolų drožlėmis, atvėsinkite. Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More