Keksiukai su špinatais ir feta

Kartais galima vietoj pyrago ir keksiukus išsikepti. Puikiai tiks iškyloms, šventėms ar šiaip, kai norisi kažko tokio... :) Patarčiau valgyti šiltus, nes tada sūris praktiškai lydosi burnoje, tačiau tikrai skanūs ir šalti.


Keksiukai su špinatais ir feta


Jums reikės:
200 g miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio cukraus
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
50 g aliejaus (naudojau ryžių)
~100 g pieno
~100 g špinatų
~200 g fetos (ar kokio kito panašaus) sūrio

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame iki purumo su cukrumi bei druska. Špinatus pakepiname ant sviestuko keptuvėje kol gražiai sukris, ant mažos "ugnies", sutriname trintuvu (blenderiu) iki košelės, atvėsiname. Į  kiaušinių masę įmaišome aliejų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pieną, sudedame špinatų tyrę, išmaišome. Į kepimo formeles (galima naudoti paprastas silikonines keksiukams skirtas, galima dėti į popierines formeles keksiukams ir t.t.) supilame šaukštą tešlos, tada dedame gabaliuką fetos (ar kokio kito) sūrio, ir uždengiame jį tešlos sluoksniu. Kepame iki 180-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More