Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Mėgstu trintas sriubas, - galima labai eksperimentuoti su skoniu, be galo paprasta paruošti, o be to paprastai ruošiu tokias, kokias gali valgyti ir mano mažasis. Šį kartą niekuo neypatinga, tačiau su tam tikru cinkeliu (kam nepatinka, aišku gali to "cinkelio" ir nedėti, bet mano nuomone jis labai praturtina sriubos skonį). Tarp kitko, šią sriubą galima skiesti su kokosų pienu, kam patinka dar įdomesni eksperimentai :) Na bet šį kartą ne apie tai. Tiesa, su sriubomis kaip ir visada, surašau tik produktus, o jau kiekius pasireguliuokite pagal save, trintos sriubos tirštumas priklauso būtent nuo "sausų" produktų kiekio, - aš visad vandens naudoju tiek, kiek jo užtenka vos vos apsemti likusius produktus.





Trinta žiedinių kopūstų sriuba


Jums reikės:
Sultinio (jei pageidaujate, jis duos geresnį skonį, aš paprastai verdu mėsiškus sultinius su įvairiomis daržovėmis)
Bulvių
Žiedinio kopūsto
Morkyčių
Svogūnų
Svogūnų laiškų
Krapų
Druskos, pipirų
Kumino malto (kitaip dar indiško, Romos ar Egipto kmynų)
Dar galima dėti lydyto sūrelio (tai labai gelbsti nenaudojant sultinio)

Gamybos eiga:
Viskas labai paprasta - į paruoštą sultinį sudedame stambiai pjaustytas visas daržoves (skustas bulves, skustas morkas, nuluptus svogūnus, žiedinį kopūstą) ir verdame kol visos šios daržovės suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais. Sudėkite svogūno laiškus, krapus bei maltą kuminą - jo kiekį reguliuokite pagal norimą išgauti skonį. Jei naudojate ir lydytą sūrelį, sudėkite ir jį, dar labai trumpai pavirkite, o tada jau sutrinkite trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
Jei nenaudojate lydyto sūrelio, pateikiant galite pagardinti grietine arba grietinėle, bet tai tikrai nebūtina. Taip pat labai tinka skrudintos duonos riekelė ar taip vadinami krutonai. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More