Gaivus plikytų sausainių ir varškės ir vaisių-uogų tortukas

Lengvai paruošiamas, gaivus, skanus pyragas - puikus skanėstas vasariškai dienai pasmaguriauti. Vaisius galima dėti įvairius, kokie tik tuo metu po ranka. Plikytus sausainius naudokite pirktinius arba pasigaminkite patys - juk tai visiškai paprasta!

Gaivus plikytų sausainių ir varškės ir vaisių-uogų tortukas



Jums reikės (naudojau 22 cm skersmens tortinę):
~30 g želatinos
~300 g plikytų sausainių
~200 g kreminės varškės (galima naudoti ir mascarponę)
~250 g riebios grietinėlės
150 g cukraus
citrinos
vaisių, uogų pagal pageidavimą (aš dėjau gal 4-5 abrikosus, dvi geras saujas braškių ir saują trešnių)
Gero šlakelio Limoncello likerio (nebūtina)
pusės pakelio pageidaujamo skonio želė (aš naudojau citrinų skonio) papuošimui
uogų-vaisių irgi papuošimui

Gamybos eiga:
Želatiną užpilame vėsiu vandeniu, kad apsemtų ir šiek tiek daugiau ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo, sumaišome su kremine varške, citrinos sultimis bei tarkuota žievele, Limoncello likeriu. Vaisius-uogas pagal poreikį susmulkiname, įmaišome į varškės-grietinėlės masę. Įmaišome ir plikytus sausainius. Želatiną ištirpiname, atvėsiname ir atsargiai įmaišome į grietinėlės masę. Supilame į maistine plėvelė išklotą torto formą ir padedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba pernakt, kad sustingtų. Papuošimui naudojame pasirinktus vaisius/ uogas, užpilame pagal instrukcijas ant pakelio paruošta pravėsusia želė ir vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More