Gaivus beveik nekeptas citrininis tortas

Šiltuoju sezonu norisi gaivių desertų. Kaip tyčia šaldytuve turėjau žaliųjų citrinų (kitaip limetų, laimų), grietinėlės ir šiaip beveik visko, ko reikia skaniam lengvai paruošiamam tortukui paruošti. Kibau į darbus, na ir rezultatas gavosi tikrai puikus. Pamėginkite!


Gaivus beveik nekeptas citrininis tortas

22 cm skersmens tortinei Jums reikės:
Biskvitui:
2 kiaušinių
45 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
15 g aliejaus
35 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių


Gamybos eiga:
Kiaušinį iki purumo išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plona srovele į plakamą masę supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame maišant į kiaušinio masę. Gautą tešlą pilame į formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.


Gaiviajam kremui reikės:
300 g riebios grietinėlės
80-100 g cukraus (kiekį reguliuokite pagal savo skonį, tik nepamirškite, kad užšaldžius tiek saldumas, tiek rūgštumas šiek tiek nuslopsta)
200 g maskarponės kremo (galima keisti bet kokiu varškės kremu ar sūrelių mase)
250-300 g graikiško jogurto (ar jo atitikmens, o rinkausi jį todėl, kad jis daug tirštesnis už mums įprastą)
4-5 žaliųjų citrinų
15 g želatinos

Gamybos eiga:
Želatiną užpilame vandeniu (kad apsemtų ir šiek tiek daugiau) ir paliekame išbrinkti.
Grietinėlę išplakame kartu su cukrumi (galima dėti taipogi ir vanilinio cukraus skoniui, jei pageidaujate) iki standumo, į masę įmaišome maskarponę bei jogurtą. Citrinų žieveles sutarkuojame smulkia tarka, išspaudžiame sultis ir jas kartu su žievele įmaišome į kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, kiek atvėsiname, į želatiną įdedame kelis šaukštus grietinėlės kremo ir išmaišome ir tada sumaišome su visu kremu. Kremą užpilame ant atšalusio biskvito ir dedame į šaldytuvą sustingti bent kelioms valandoms, geriausiai per naktį. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More