Šiltuoju sezonu norisi gaivių desertų. Kaip tyčia šaldytuve turėjau žaliųjų citrinų (kitaip limetų, laimų), grietinėlės ir šiaip beveik visko, ko reikia skaniam lengvai paruošiamam tortukui paruošti. Kibau į darbus, na ir rezultatas gavosi tikrai puikus. Pamėginkite!
Gaivus beveik nekeptas citrininis tortas
22 cm skersmens tortinei Jums reikės:Biskvitui:
2 kiaušinių
45 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
15 g aliejaus
35 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Gamybos eiga:
Kiaušinį iki purumo išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plona srovele į plakamą masę supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame maišant į kiaušinio masę. Gautą tešlą pilame į formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Gaiviajam kremui reikės:
300 g riebios grietinėlės
80-100 g cukraus (kiekį reguliuokite pagal savo skonį, tik nepamirškite, kad užšaldžius tiek saldumas, tiek rūgštumas šiek tiek nuslopsta)
200 g maskarponės kremo (galima keisti bet kokiu varškės kremu ar sūrelių mase)
250-300 g graikiško jogurto (ar jo atitikmens, o rinkausi jį todėl, kad jis daug tirštesnis už mums įprastą)4-5 žaliųjų citrinų
15 g želatinos
Gamybos eiga:
Želatiną užpilame vandeniu (kad apsemtų ir šiek tiek daugiau) ir paliekame išbrinkti.
Grietinėlę išplakame kartu su cukrumi (galima dėti taipogi ir vanilinio cukraus skoniui, jei pageidaujate) iki standumo, į masę įmaišome maskarponę bei jogurtą. Citrinų žieveles sutarkuojame smulkia tarka, išspaudžiame sultis ir jas kartu su žievele įmaišome į kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, kiek atvėsiname, į želatiną įdedame kelis šaukštus grietinėlės kremo ir išmaišome ir tada sumaišome su visu kremu. Kremą užpilame ant atšalusio biskvito ir dedame į šaldytuvą sustingti bent kelioms valandoms, geriausiai per naktį. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą