Citrininis grietinėlės pyragas su migdolais

Patinka man virtuvėje eksperimentuoti, bėda tik ta, kad kartais pamirštu užsirašyti savo eksperimento kiekius ir eigą, o po kelių dienų viskas pasimiršta. Na o kartais tiesiog improvizuojant nesužiūriu kiekių, tad juos vėliau pateikti gan sudėtinga. O norisi, jei eksperimentas būna vykęs. Šį kartą pradėjau kepti elementarų grietinėlės pyragą- keksą, bet nuo recepto kiek atitrūkau ir pasipildžiau kitais ingredientais. Rezultate gavosi saldžiarūgštis, gaivus keksas, šiek tiek drėgnas, šiek tiek traškus - žodžiu pamėginkite ir Jūs!


Citrininis grietinėlės pyragas su migdolais


Jums reikės:
2 kiaušinių
100 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
~350-400 g plakamosios grietinėlės
3 citrinų (priklauso nuo dydžio, aš šiaip naudojau 4 žaliąsias)
100 g migdolų miltų (juos pasigaminti patiems galima, tiesiog migdolus užplikinus verdančiu vandeniu nulupkite žieveles ir sutrinkite migdolus su smulkintuvu iki miltų)
150 g kvietinių  miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakite iki gan standžios, baltokos masės (ne trumpiau 5 min) kartu su paprastu bei vaniliniu cukrumi bei druska. Grietinėlę išplakite iki purios masės (nereikia iki standumo), sumaišykite su kiaušinių mase ir viską kartu kiek paplakite. Smulkia tarka nutarkuokite citrinų žieveles, išspauskite sultis ir įmaišykite į grietinėlės - kiaušinių masę. Kvietinius, migdolų miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir įmaišykite į pyrago masę. Pyragą kepkite iki 190 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More