Biskvitinis pyragas su avietėmis

Vasaros metu labai mažai gaminu pyragų bei tortų sunkesnio tipo, su šokoladu ir pan. - na norisi kažko lengvesnio, gal puraus, gal su uogomis.. Juk reikia tą vasarą tinkamai išnaudoti. Šį kartą kepiau pyragą su avietėmis - pyragas išties gardus, o uogas galima panaudoti bet kokias - žiūrėkite koks sezonas arba kokios uogos tuo metu yra šaldiklyje. Manau puikiai tiktų ir obuoliai. O šiaip patį biskvitą kaip pagrindą galima naudoti ir tortų kepimui ar bet kur, kur reikia biskvito. Skanu, paprasta - ko dar norėti? :) Recepto idėja paimta iš čia.


Biskvitinis pyragas su avietėmis


Jums reikės:
6 didelių kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
žiupsnio druskos
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (arba mažiau esencijos)
1 stiklinė alyvuogių aliejaus (galima pakeisti kitu)
2 stiklinės miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1-1,5 stiklinės ar pan aviečių

Gamybos eiga:
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išsukame iki baltos purios masės kartu su paprastu bei vaniliniu cukrumi, iš lėto plakant supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įmaišome į trynių-aliejaus masę. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų kartu su druska, atsargiai pamažu įmaišome į trynių masę, maišome mediniu šaukštu iš apačios į viršų, po truputį jungiant abi mases. Kepimo formą ištepame aliejumi (jei naudojat ne silikoninę), supilame tešlą, įspaudžiame avietes ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba kol įkištas medinis dantų krapštukas bus sausas.
Atvėsusį pabarsčiau cukrus pudra, bet to daryti tikrai nebūtina. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More