Sausainiai su maskarponės sūriu ir šokoladu

Anksčiau bijodavau ar net tingėdavau žaisti su sausainiais. Kažkaip vis atrodydavo, kad daug visokios veiklos su jais, reikia formelių (na pamenu iš vaikystės, kai kepdavau įvairiausius sausainius su mama) ir t.t. Tačiau per kažkurias Kalėdas sugalvojau skanias dovanas savo mylimiems žmonėms ir prisiruošiau kepti kalną įvairiausių sausainių. Nuo to laiko sausainiai vis dažniau užsuka į mūsų virtuvę ir ant mūsų stalo :) Šitie sausainiai taip pat paprastai paruošiami, tikrai gardūs, kuriems iškepti nebūtina proga - būtinai pamėginkite!
Sausainių receptą radau čia.


Sausainiai su maskarponės sūriu ir šokoladu


Jums reikės:
120 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
100 g rudojo cukraus
1-2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (aš naudoju natūralios vanilės)
180 g maskarponės sūrio
1 kiaušinio
1 didesnio apelsino tarkuotos žievelės
280 g miltų
žiupsnio druskos
0,5 arbatinio šaukštelio nugesintos sodos
200 g šokolado (esu naudojusi ir šokoladą su riešutais - puikiai tinka)

Gamybos eiga:
Sviestą iki purumo išsukite su paprastu, vaniliniu bei ruduoju cukrumi, į masę įmaišykite maskarponės sūrį, kiaušinį, tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišykite su druska, sumaišykite su sviesto-sūrio mase, įmaišykite sodą. Šokoladą sukapokite arba supjaustykite postambiais gabaliukais ir įmaišykite su sausainių mase. Tešlą padėkite į šaldytuvą keletai valandų "subręsti" ir atvėsti, - galite ir pernakt palikti.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. Atvėsinkite ant grotelių ir skanaukite!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More