Varškės ir cukinijų apkepas su filo tešla

Nesudėtinai pagaminamas ir be galo skanus. Na ir kaip daugelyje mano receptų, čia rasite nemažą erdvę eksperimentams, nes įdarui galite pasitelkti įvairiausius produktus. Beje, jei norite saldoko apkepo, didinkite cukraus kiekį.


Varškės ir cukinijų apkepas su filo tešla
Jums reikės:
maždaug pusės pakelio šaldytos filo tešlos (kurią reikia atšildyti)
~300 g varškės
1-2 nedidelių cukinijų
3 kiaušinių
~150 g grietinėlės
~100 g grietinės
~50 g cukraus
druskos, pipirų
mėgstamų prieskonių, jei norite

Gamybos eiga:
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka (cukiniją galite lupti, galite ne), padruskiname ir paliekame šiek tiek, kad išsiskirtų sultys. Varškę išsukame kartu su 2 kiaušiniais, puse cukraus bei cukinijų tarkiais, druska, pipirais. Kepimo formą ištepame sviestu arba aliejumi, sudedame kelis lakštus atitirpintos filo tešlos (aš dėjau maždaug po 3), supilame trečdalį varškės- cukinijų masės, vėl klojame filo tešlą, dedame cukinijų masės dalį, vėl tešlos, vėl cukinijų-varškės masę, vėl tešlą, kurią subadome šakute. Kiaušinį išplakame kartu su grietinėle, grietine, likusiu cukrumi ir užpilame ant viršutinio tešlos sluoksnio. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, tada sumažiname temperatūrą iki 50 C laipsnių ir kepame dar 20 min. Išėmę iš orkaitės atvėsiname kokias 15 min, tada pjauname ir ragaujame. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More