Karališkas tinginys

Savąjį tinginio receptą tikriausiai turi kiekviena šeimininkė (-as) - vieni jį daro su kondensuotu pienu, kiti be jo, vieni naudoja paprastą, kiti virtą (Rududu). Aš esu gaminusi jų visokių - tiek išvardintus, tiek šiek tiek kitokius - varškės, obuolių ir pan. Kažkada ir patieksiu įdomesnių tinginio interpretacijų, beje vieną jų esu patiekusi čia, o dabar įprasto tinginio versija su jam tikrais patobulinimais.


Karališkas tinginys


Jums reikės:
Apie 500 g šakočio (galima naudoti šakočio trupinius ir pan)
200 g sviesto
3/4 indelio kondensuoto pieno
150-200 g juodojo šokolado

Gamybos eiga:
Šakotį patrupiname. Sviestą ištirpiname puode ant lėtos ugnies, sudedame šokolado gabaliukus, ištirpiname, supilame kondensuotą pieną ir maišome iki vientisos masės. Gautą masę supilame ant šakočio trupinių, gerai išmaišome, sudedame ant maistine plėvele išklotos formos, šaukštu suspaudžiame, kad neliktų oro tarpelių, suslėgiame ir dedame į šaldytuvą atšalti ir sustingti. Aš paprastai laikau pernakt. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More