Kitoks tinginys

Labai įdomus desertas, nustebinęs savo skoniu. Aišku nelabai tinkamas tiems, kurie nemėgsta saldžių desertų, skaičiuoja kalorijas, bet.. :) Pamėginkite, nustebsite! Man šio "tinginio" skonis priminė kadaise, dar senais gerais (tarybiniais :))) laikais draugės iš Sankt Peterburgo atvežamus skanėstus - pamenu, kaip juos mėgau ir laukdavau kol jį man jų ir vėl atveš.




Kitoks tinginys

Jums reikės:
200 g sausainių ("Gaidelis" ar pan)
40 g sviesto
~250-300 g saldainių "Karvutė"
~50 g riešutų (aš naudojau migdolus)
3 valgomųjų šaukštų riebios grietinėlės

Gamybos eiga:
Sausainius susmulkiname smulkintuvu iki stambių trupinių (nereikia iki miltų, bet kiek smulkiau nei įprastam tinginiui). Tą patį padarome ir su riešutais, tik juos paliekame kiek stambesnius (beje migdolus naudojau jau be odelės). Sviestą, grietinėlę ir saldainius sudedame į puodą ir ant lėtos ugnies vis pamaišydami kaitiname kol saldainiai ištirps ir masė taps vientisa. Saldainių, riešutų ir sausainių masę gerai išmaišome, dedame į maistinę plėvelę, susukame, suslėgiame ir padedame šaltai bent jau kelioms valandoms, o dar geriau pernakt. Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More