Duona "Vyrų džiaugsmas"

Viena variacija duonos tema. Tiesa sakant šį receptą radau "Rimi" parduotuvėje, bet jie pateikė visiškai netikslų ir netinkamą receptą - nežinau, nejaugi jie platina receptus, jų patys neišbandę? Arba tiesiog per klaidas ar skubėjimą sudeda bet kaip? Žodžiu gaminant pagal jų nurodymus galima patirti fiasko, aš gaminau kiek kitaip, kad duona iškeptų skani :)




Duona "Vyrų džiaugsmas"

Jums reikės
0,5 kg miltų (galima, net ir siūlyčiau pamaišyti kvietinius įprastus su rupaus malimo miltais, įdėti šiek tiek ruginių miltų)
~350 ml šilto vandens
120 g šoninės ar lašinukų su raumenuku (galima naudoti tiek žalius, sūdytus ar rūkytus - aš naudojau rūkytus)
21 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
žiupsnio cukraus
40 ml aliejaus
žiupsnio druskos
50 g įvairių sėklų mišinio duonai (saulėgražų, moliūgo sėklų, linų sėmenų ir t.t.)

Gamybos eiga:
Mieles užpilame šiltu vandeniu, įberiame cukraus ir paliekame šiek tiek suputoti, laikant šiltoje vietoje.
Jei naudojate žalius lašinius, juos trumpai apkepkite. Sūdytų arba rūkytų lašinių kepinti tikrai nebūtina.
Suputojusias mieles sumaišome su miltais, sudedame lašinukus (gali būti dar šilti), aliejų, druską bei sėklų mišinį ir gerai išminkome. Indą (kuris turi būti didesnis už jūsų turimą tešlą, juk tešla kažkur turi pakilti, o leisti jai pabėgti gal nederėtų) su tešla uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai (pvz ant radiatoriaus ar pan) keletai valandų, kol tešla iškils ir padidės bent jau dvigubai.
Pakilusią tešlą sudedame į miltais pabarstytą kepimo indą ir paliekame dar bent pusvalandžiui pakilti. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min (įkištas dantų krapštuko pagaliukas turėtų būti sausas ištraukus). Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More