Varškės ir bananų sluoksniuotis arba kitoks cheesecake'as

Pamačiau šį pyragą čia ir supratau, kad privalėsiu išbandyti. Ir pamėginau! Laiko užtrukau nedaug, skonis jo puikus, pats pyragas be miltų (!), purus, drėgnokas, bet nesunkus, žodžiu kepkite ir nepasigailėsite!




Varškės ir bananų sluoksniuotis arba kitoks cheesecake'as

Jums reikės:
Baltam sluoksniui:
500 g varškės
2 kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
6 valgomųjų šaukštų cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės (geltonosios dalies)
2-3 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus

Kakaviniam sluoksniui:
4 didesnių prinokusių bananų
2 kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
4 valgomųjų šaukštų cukraus
4 valgomųjų šaukštų kakavos miltelių

Gamybos eiga:
Baltam sluoksniui visus ingredientus tiesiog sutriname trintuvu-smulkintuvu (kitaip blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
Tą patį atliekame ir su kakaviniu sluoksniu.
Ant sviestu pateptos ir miltais pabarstytos kepimo formos pilame kakavinę masę, po to atsargiai užpilame (tiksliau gal net uždedame šaukštu ar mentele) baltąją varškės masę.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Atvėsiname, puošiame kaip patinka (aš papuošiau karamelės kremu) ir skanaujame.





0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More