Marinuota silkė

Marinuota silkutė


"Sunku padaryti kvailystę, kurios sėkmingai nebūtų padaręs jau kas nors kitas."
(Vilhelmas Švėbelis)

Čia norėčiau pateikti paprastą receptuką silkei marinuoti, kurią toliau galima naudoti įvairioms salotoms, sumuštinukams ar šiaip valgyti vieną. Silkutė tikrai skani!


Jums reikės:
kokių 2 silkių
1 didesnio svogūno (raudonas labai čia tinka, priduoda įdomią spalvą)
6 gvazdikėlių
6 kvapniųjų pipirų
2 lauro lapų
100 ml acto
150 ml cukraus
300 ml vandens

Gamybos eiga:
Kadangi aš visad perku nedarinėtą silkę su visom galvom ir viduriais, tai visų pirma reiktų ją išdarinėti, nulupti odelę, išimti didžiausius kaulus, susipjaustyti norimais gabaliukais.
Užvirinam vandenį, į kurį supilame actą, cukrų, visus aukščiau paminėtus prieskonius. Paviriname kokias 5 min ir padedame atvėsti. Atšalusį marinatą užpilame ant silkės, sudedame viską į stiklinį indą ar kokį dubenį ir padedame šaltai (pvz į šaldytuvą bent jau nakčiai, o dar geriau kokiai parai laiko).
Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More