Taip taip, žinau kokie būna tinginių koldūnai, bet šitų koldūnų variantas yra skirtas dar didesniems tinginiams. O priežastis paprasta - nereikia užmaišyti tešlos koldūnams :) Lengvai paruošiamas ir skanus patiekalas, išbandykite ir patys tuo įsitikinsite!
Tingūs tinginių koldūnai
Jums reikės:Lavašo (sunaudojau pakuotę)
Patinkančio mėsos faršo (sunaudojau gal kokius 300 g kiaulienos faršo)
Svogūno laiškų
Batono riekelių (2-3)
Neriebios grietinėlės (kiek reikia užmerkti batonui)
Mėgstamų prieskonių
Morkų (1 didesnės užteko)
Svogūnų (2 vidutinių)
Sviesto pakepinimui
Pomidorų pastos (gal kokių 3 šaukštų)
Grietinės (taip pat 3 šaukštų)
Sultinio arba vandens (gal kokių 6-7 šaukštų)
Tarkuoto sūrio
Gamybos eiga:
Pradžioje pasigaminame patinkantį faršą. Jūs aišku galite daryki kitaip, kaip esate įpratę, o aš mėsą pabarsčiau patinkančiais prieskoniais, nužievintas batono riekeles pamirkiau grietinėleje, sutryniau ir sudėjau į faršą, susmulkinau svogūno laiškus ir viską sumaišiau.
Išlankstykite lavašą, uždėkite - užtepkite ant jo faršą ir suspaudžiant suvyniokite tarsi vyniotinį, kurį vėliau supjaustykite kokių 4 cm pločiu.
Ant keptuvės ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytą svogūną, tarkuotas morkas ir lengvai pakepinkite.
Grietinę sumaišykite su pomidorų pasta ir vandeniu arba sultiniu.
Į kepimo indą sudėkite morkas su svogūnais, ant viršaus - koldūnų ritinėlius, kuriuos užpilkite grietinės- pomidorų padažu.
Jei koldūnai per mažai apsemti, užpilkite dar šiek tiek vandens.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, uždedame tarkuotą sūrį ir dar pakepiname 10 min. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą