Cukinijų ir pomidorų apkepėlė - klafutis

Puikus vegetariškas patiekalas - ne tik skanus, bet ir gan sveikas, puikiai tiks vakarienei ar gardiems savaitgalio pietums. Beje, bent jau mano ponas Išrankusis jį irgi valgė - tai parodo, kad ši apkepėlė tikrai gardi, pamėginkite patys!


Cukinijų ir pomidorų apkepėlė - klafutis


Jums reikės:
2 nedidelių cukinijų
2 vidutinio dydžio pomidorų
gero pundelio špinatų
sviesto
2 kiaušinių
~100 ml pieno arba neriebios grietinėlės
20 g bulvių krakmolo
~50 g tarkuoto sūrio
~150-200 g grūdėtos varškės
druskos, pipirų, itališkų žolelių mišinio

Gamybos eiga:
Cukinijas nulupam (nebūtinai), supjaustome plonais gabaliukais (aš pjausčiau su daržovių skustuku, tokiais plonesniais alia šiaudeliais per visą cukinijos plotį) ar griežinėliais. Pomidorus nulupame (nuplikinam karštu vandeniu, subadome, palaikome šiek tiek ir tada pomidorai labai lengvai nusilupa - aišku jei tingite, pomidorų lupti nebūtina, bet man nepatinka jų odelės), supjaustome griežinėliais. Špinatus pakepiname ant mažos ugnies keptuvėje su sviestu. Kiaušinius išplakame su pienu ar grietinėle, supilame bulvių krakmolą, išmaišome.
Kepimo formą sutepame sviestu, dedame cukinijų sluoksnį, padruskiname, papiriname, užberiame itališkių prieskoninių žolelių mišinį, dalį tarkuoto sūrio, dengiame pomidorų sluoksniu, vėl padengiame cukinijų sluoksniu, tada sudedame špinatus, grūdėtąją varškę, vėl cukinijų sluoksniu, padruskiname, papiriname, užpilame prieskoniais, sūriu, dedame pomidorų sluoksnį (jei liko dar daržovių, galima vėl kartoti sluoksnius kaip patinka), užpilame kiaušinių plakiniu, sudedame sūrį, jei jo dar liko ir dedame į įkaitintą iki 180-190 C laipsnių orkaitę 35-45 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo klafučio storio).
Prieš dedant į orkaitę
Iškepusią apkepėlę išimame iš orkaitės ir paliekame kiek pravėsti kambario temperatūroje (10-15 min). Skanaus!
iškepęs


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More