Blynai su dešrelėm/ virta dešra II

Šį kartą kepiau nesaldžius blynelius - jau esu panašią idėją pateikusi ir anksčiau - šį kartą tikslus receptas ir visai kitokia tešla. Beje, patogiausiai man pasirodė gaminti juos su virta dešra (beje planuoju virtą dešrą pasigaminti ir pati - va čia tai bus linksma!), bet galima naudoti ir dešreles, tik jas reikia atitinkamai susipjaustyti.




Blynai su dešrelėm/ virta dešra II

Jums reikės:
2 kiaušinių
žiupsnio druskos
250 g kefyro
1 arbatinio šaukštelio sodos (gesinau ją kefyru)
apie 1,5 stiklinės miltų (tešla turi būti tiršta)
pakuotės dešrelių arba virtos dešros (aš naudoju paprastai tą be E, tai tiek dešrelių visa pakuotė susinaudoja, tiek visos dešros prireikia).

Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame su druska. Kefyrą pakaitiname puode, nukeliame. Sudedame sodą, kiaušinių plakinį, miltus ir gerai išmaišome. Jei naudojame dešreles, jas reiktų išilgai perpjauti ir dar per pusę maždaug (na kuo daugiau plokščios dalies reikia turėti), jei dešrą - supjaustom riekelėm, sudedam į tešlą. Kepame ant nedidelės ugnies, aliejuje, paimdami dešros gabaliuką, kuris būtų pilnai padengtas blynų tešla. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More