Sūrio pyragas

Pasirodo, aš ne vien saldžius pyragus darau! Šį kartą gaminau ir noriu Jums pasiūlyti pasidaryti sūrio pyragą, kurio įdarui galite naudoti įvairius produktus, pravalyti šaldytuvą, tad eksperimentuokite! Beje, jį galima valgyti ir šaltą, tad puikiai tiks ir iškyloje. Idėja panaudota iš čia.

Sūrio pyragas

Jums reikės:
4 kiaušinių
druskos
220 g varškės
150 g tirpinto sviesto
120 g grietinės
220 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
250 g fermentinio sūrio
žiupsnio smulkinto muskato riešuto
virto ar lengvai rūkyto kumpelio

Gamybos eiga:
Kiaušinius gerai išplakame su druska. Į plakinį sudedame varškę, tirpintą (atvėsintą) sviestą, grietinę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, tarkuotą sūrį, muskatą, bei smulkintą kumpį. Dedame į sviestu išteptą formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More