Ispaniškas omletas - tortilija

Puikus patiekalas tingiems pusryčiams, kai reikia prasivalyti šaldytuvą - juk dažnai lieka įvairiausių maisto likučių nuo vienų ar kitų pietų, vakarienės ir t.t. Ką čia ir pripasakosi daugiau - pasigaminkite, puiki alternatyva įprastai kiaušinienei ar omletui! O ir naudoti galite įvairius, ne tik mano paminėtus produktus, nebijokite eksperimentuoti!



Ispaniškas omletas - tortilija


Jums reikės (2-2,5 valgytojo):
svogūno
~100 g rūkytos dešros (saliami ir pan)
~3-4 virtų bulvių
5-6 kiaušinių
~50 g sūrio (džiugo ir pan)
šlakelio pieno arba grietinėlės (nebūtinai)
2 pomidorų
sviesto kepimui
pipirų, druskos
svogūno laiškų ar kitokių žalumynų

Gamybos eiga:
Susipjaustome svogūną kaip patinka, pakepiname ant sviestuko keptuvėje iki lengvo geltonumo (kol suminkštėja svogūnas), ten pat dedame pjaustytą griežinėliais dešrą, vėliau ir griežinėliais supjaustytas bulves, kurias paskrudiname iš abiejų pusių. Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais bei su pienu ar grietinėle (jei neturite, galima ir nedėti), įmaišome maždaug pusę sūrio ir šiuo plakiniu užpilame kepintas bulves ir pakepiname uždengę dangčiu ant nedidelės ugnies. Kai jau apačia sutvirtės (paprastai jau ir viršus ne toks skystas tampa, šonai sutvirtėja ir pan), dedame pjaustytą pomidorą ir apverčiame omletą atsargiai mentele. Užbarstome likusį sūrį, uždengiame  ir kepiname kol sūris pilnai išsilydys. Pabarstome norimais žalumynais ir valgome! Šalia puikiai tinka įvairios daržovės. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More