Cukinijos duona/ pyragas, pritaikytas alergiškiems

Taip jau nutiko, kad jau kurį laiką nevartoju tam tikrų produktų. O jų atsisakius maisto racionas labai smarkiai susitraukė ir skanėstų praktiškai neliko. Nusprendžiau virtuvėje paeksperimentuoti ir pagaminau keletą desertų, kurie tinkami mūsų dietai. Tikiuosi kažkam šis receptas irgi bus naudingas, nors, jis puikiai tinka visiems, nes pyrago skonis tikrai geras - drėgnas, minkštas, skanus, - tikrai neatspėtum paragavęs, kad jame yra cukinijos :) Šį pyragą galima kepti pyrago, kekso formoje arba keksiukų formelėse. Norint galima dėti ir džiovintų vaisių, banano ir t.t.




Cukinijos duona/ pyragas, pritaikytas alergiškiems

Jums reikės:
300-350 g cukinijos (aš naudojau didelę, tad svorį rašau jau išvalytos)
žiupsnio druskos
0,5 puodelio obuolių tyrės (aš išviriau 3 vidutinio dydžio obuolius)  - jei nesilaikote specialių dietų, naudokite 2 vidutinio dydžio kiaušinius
1,5 valgomojo šaukštelio sodos (jei naudojate kiaušinius, nugesinkite sodą actu)
150 g cukraus (aš maišiau rudąjį ir baltąjį lygiomis porcijomis)
1-2 arbatinių šaukštelių cinamono
200 g tinkamų miltų (kukurūzų, kvietinių, begliuteininių ar pan)
100 g aliejaus

Gamybos eiga:
Sutarkuokite cukiniją burokine tarka, užpilkite druską ir palikite šiek tiek pastovėti. Sodą sudėkite į obuolių tyrę ir palikite keletai minučių pastovėti - tyrė turėtų kiek suputoti. Jei naudojate kiaušinius, juos išplakite su cukrumi iki standžios purios masės (5 minutes).
Jei cukinija išskyrė sultis - nusunkite. Cukinijos masę sumaišykite su obuolių tyre (ar kiaušiniais), cukrumi (jei jo dar nenaudojote), cinamonu, miltais ir aliejumi. Kepkite apie valandą laiko iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More