Sorų dribsnių pyragėliai - keksiukai alergiškiems (be kiaušinio, miltų, pieno produktų)

Vargstam su tom alergijom vis, bet nieko čia jau nepakeisi, tenka prisitaikyti visą meniu. Vis galvodavau, kaip gerai, kai kiti gali bent avižas valgyti, - nemažai patiekalų iš jų, jų gaminių galima paruošti. Neseniai atradau sorų dribsnius ir nusprendžiau pamėginti kažką saldaus pasigaminti iš jų. Ir pavyko puikiai! Jei galima, naudokite ir trintus bananus (dėčiau vieną bananą), puikiai pagerins skonį!




Sorų dribsnių pyragėliai - keksiukai alergiškiems (be kiaušinio, miltų, pieno produktų)

Jums reikės:
Puodelio sorų dribsnių
0,5 puodelio džiovintų vaisių (aš naudojau slyvas ir vyšnias) - juos susmulkinkite
3 vidutinio dydžio obuolių
~30 ml aliejaus (aš naudojau alyvuogių)
~50 ml vandens (ar kiek norėsite, žiūrėkite pagal tešlos skystumą, kuo tešla sausesnė, tuo pyragėliai sausesni gaunasi. Išvis nenaudojant vandens gautųsi kažkas panašaus į avižinius sausainius).
0,5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinkite actu) - nebūtina naudoti
žiupsnio druskos
2 arbatinius šaukštelius traiškytų linų sėmenų (nebūtina)

Gamybos eiga:
Burokine tarka sutarkuojame obuolius ir sumaišome kartu su visais ingredientais. Gautą masę paliekame pastovėti bent pusvalandį laiko, kad susimaišytų visi skoniai, šiek tiek numinkštėtų dribsniai. Masę supilkite į keksiukų formeles ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More