Avižiniai blynai su jogurtu, obuoliais ir manų kruopomis

Sakau senokai jau skelbiau naują blynų receptą :) Jau senokai neieškau receptų blynams internete, kažką vis pati pamakliavoju, visai nieko gaunasi. Bet šį kartą nusprendžiau išbandyti neseniai atrastą receptą, tik aišku vis tiek padariau pagal save, o pasinaudojau tik recepte pateikta idėja :) Blynai drėgni gavosi, išties skanūs!



Avižiniai blynai su jogurtu, obuoliais ir manų kruopomis

Jums reikės:
~150 g jogurto (galima naudoti natūralų, galima su priedais)
4-5 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių
1 arbatinio šaukštelio sodos
2 kiaušinių
4 valgomųjų šaukštų cukraus (jei jogurtas saldus, mažinkite cukraus kiekį)
1 valgomojo šaukšto cinamono
2 obuolių
6-8 valgomųjų šaukštų manų kruopų (labai priklauso nuo obuolio)

Gamybos eiga:
Iš vakaro sumaišome jogurtą su avižiniais dribsniais ir paliekame avižinius dribsnius išbrinkti.
Kitą dieną pasiraitojame rankoves ir gaminame blynus. Į jogurto masę įdedame sodą ir paliekame suputoti keletai minučių.
Kiaušinius suplakame su cukrumi iki purios masės (5 minutes), įmaišome cinamoną, jogurto masę. Obuolius sutarkuojame burokine tarka, sudedame į blynų tešlą, įmaišome manų kruopas. Kepame keptuvėje ant aliejaus ar sviesto kaitinant ant nedidelės ugnies. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More