Dvispalvis varškės pyragas su avižiniais dribsniais ir juodųjų serbentų intarpu

Varškės pyragai vis dar dažnai lankosi mūsų virtuvėje, kažkaip skanių ir daug įvairių patiekalų galima iš tos varškės pagaminti. Šį kartą eksperimentavau su pyragu, į kurį įmaišiau ir avižinių dribsnių ir kameroje užsigulėjusių juodųjų serbentų. Juodųjų serbentų ir varškės draugystė tiesiog nuostabi - studentiškais metais pamėgau valgyti varškę su juodaisiais serbentais, tad dažnai juos derinu ir ruošdama įvairius varškės kepinius.  Pamėginkite ir Jūs!



Dvispalvis varškės pyragas su avižiniais dribsniais ir juodųjų serbentų intarpu


Jums reikės:
~1,5 stiklinės pieno
2 stiklinių avižinių dribsnių
250 g varškės
2 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų (priklauso nuo varškės)
1 stiklinės cukraus
100 g sviesto
2 valgomųjų šaukštų krakmolo
~0,5 stiklinės obuolių sulčių (galima keisti pienu, vandeniu ir pan)
~3-4 valgomųjų šaukštų kakavos
0,5 stiklinės juodųjų serbentų uogienės (aš naudojau šaldytus, kuriuos atšildžiusi atitirpinau ir paviriau su cukrumi apie 15 min)
cukraus pudros papuošimui

Gamybos eiga:
Pieną pakaitiname šiek tiek, užpilame avižinius dribsnius ir paliekame, kad pastarieji šiek tiek išbrinktų.
Varškę išsukame su kiaušiniais ir cukrumi, sviestą ištirpiname ir įmaišome į varškės masę. Į ją sudedame avižinius dribsnius, supilame obuolių sultis ar pieną ar vandenį (kiekį reguliuokite pagal norimą tirštumą), įmaišome krakmolą. Masę padaliname perpus ir į vieną jos dalį įmaišome kakavą.
Kepimo formą (aš naudojau 22 cm skersmens tortinę nuimamais kraštais) išsitepame sviestu, pilame kakavinį tešlos sluoksnį, tada supilame juodųjų serbentų uogienę bei uždedame baltąjį pyrago sluoksnį ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More