Varškės apkepas su riaženka

Suradau įdomaus apkepo receptą rusiškuose receptų puslapiuose ir nusprendžiau išbandyti. Tiesa sakant apkritai riaženkos iki to laiko nepirkau, neragavau, ir išvis nežinojau su kuo ji valgoma :) O apkepas gavosi tikrai skanus - purus, minkštas, žodžiu tikrai rekomenduoju pasigaminti, juolab kad tai labai paprasta! Papildyti galima įvairiausiais priedais - uogom, bananais, obuoliais, cukinija, morkom ir t.t.  - pasitelkite fantaziją!





Varškės apkepas su riaženka


Jums reikės:
~400 g varškės
1 stiklinės cukraus
2 arbatinių šaukštelių vaninilio cukraus (esencijos ar pan)
0,5 stiklinės manų kruopų
0,5 stiklinės riaženkos
2 kiaušinių
4-5 valgomųjų šaukštų grietinės

Gamybos eiga:
Varškę sutriname šakute ir išsukame su puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniais. Į gautą masę įmaišome manų kruopas, riaženką. Kiaušinio baltymus išplakame su likusiu cukrumi iki standžių putų ir atsargiai, pamažu įmaišome į varškės masę. Kepimo formą ištepame sviestu, sukrėčiame varškės masę ir ant viršaus paskirstome grietinę. Kepame iki 180-200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More