Šių metų Velykoms norėjau kokių tradicinių, tačiau netradicinių Velykinių patiekalų. Buvau išsirinkusi nemažai įvairiausių receptų šiai progai, tačiau visų jų nusprendžiau neruošti - tiesiog niekas tiek daug nesuvalgytų. Vienas iš tų patiekalų, kurie puikavosi ant stalo - bemielė Velykų boba - puikiai tinka Velykoms, tačiau tikrai papuoš bet kurį saldų stalą - labai gardu. Tiesa, šio pyrago ypatumas - jį rekomenduoju išsikepti ir palaikyti kokias 5 dienas - skonis bus daug brandesnis, aišku jei norite valgyt čia ir dabar - prašom, brandinti jo tikrai nebūtina.
Bemielė varškinė Velykų boba - arba tiesiog labai gardus varškės keksas su džiovintais vaisiais
Jums reikės:4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus pudros
120 g varškės
200 g sviesto
1 stiklinės bulvių krakmolo
1 stiklinės miltų
1 arbatinio šaukštelio sodos
1 stiklinės džiovintų vaisių (aš dėjau vyšnias, razinas, slyvas, abrikosus ir dar kažkokius likučius)
100 g mėgstamų susmulkintų riešutų (dėjau anakardžius, smulkinau taip vadinamame "blenderyje" iki stambių trupinių)
Gamybos eiga:
Kiaušinius išplakame iki purios masės kartu su cukraus pudra, sudedame šakute sutrintą varškę (jei naudojate varškės masę, to daryti aišku nereikia), krakmolą. Sviestą ištirpiname, pravėsiname ir įmaišome į kiaušinių - varškės masę. Sudedame miltus, actu nugesintą sodą, supjaustytus džiovintus vaisius bei smulkintus riešutus. Kepimo formą ištepame sviestu (jei naudojame ne silikoninę) ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Dekoruojame kaip patinka - aš naudojau cukraus pudros ir citrinos sulčių glajų, į kurį įpyliau šiek tiek žemuogių sirupo (liko nuo šaldytų uogų atitirpinimo) dėl rožinės spalvos bei papuošiau savo gamybos šokoladiniais "kiaušinukais". Beje, valgiau jį tiek iš karto, tiek praėjus 5 paroms - skanu bet kuriuo atveju. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą