Šokoladinė pascha arba šokoladinis varškės sūris

Dar vienas tradicinis Velykinis desertas - tikrai nepamainomas saldaus stalo palydovas, kuris pradžiugins jūsų bei vaikų akis ir skandžius. Pasigaminti taipogi nėra taip sudėtinga, kaip atrodytų iš pirmo karto, todėl tikrai pamėginkite - abejingų neliks! Kitiems kartais pamėginsiu gal ir labiau tradicinius ir dar kiek kitokius paschos receptus, nes jų įvairovė tikrai didelė.



Šokoladinė pascha arba šokoladinis varškės sūris

Jums reikės:
500 g riebios varškės (na nebūtinai riebi, bet pageidautina sausa, geriau naminė, gali būti saldaus pieno, virinta ir t.t., galima naudoti ir varškės masę)
100 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių
80-100 g cukraus
100 g juodojo šokolado
vanilės lazdelės arba 2-3 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (arba mažiau esencijos)
200 ml grietinėlės (galit naudoti riebią arba ne)
100 g džiovintų vaisių (naudojau vyšnias ir spanguoles)
50 g mėgstamų riešutų (dėjau lazdyno riešutus)

Gamybos eiga:
Varškę sutriname iki vientisos masės (malame su mėsmale arba sutriname taip vadinamo "blenderio" pagalba), įmaišome sviestą. Perpjauname vanilės lazdelę, išimame sėklas. Paimame puodą ar kokį kitą indą, kurį galima naudoti kaitinimui, jame kiaušinius išmaišome su cukrumi, supilame grietinėlę, vanilės sėklas (arba cukrų, jei naudojame jį). Kiaušinių- grietinėlės masę pastoviai maišant kaitiname ant vidutinės ugnies kol pradės tirštėti (po užvirimo maždaug 5 minutes, priklausomai nuo karščio), masę atvėsinkite. Riešutus susmulkinkite (tą dariau smulkintuvo, kitaip blenderio pagalba), džiovintus vaisius supjaustykite, šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės. Varškės masę sumaišome su kiaušinių-grietinėlės kremu,  riešutais, džiovintais vaisiais, tirpintu šokoladu. Formą, kurioje laikysite paschą (būna specialios pirkti, aš naudojau tiesiog dubenį, dar galima kad ir vazoną gėlėms, sietelį puikiai tam pritaikyti), išklokite merliumi (jo kraštai turi buti ilgesni, juk reikės pilnai uždengti sūrį), sukrėskite ant jo varškės masę, uždenkite ją merliaus kraštais ir prislėkite kuo nors sunkesniu. Padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų. Prieš pateikiant išimkite iš marlės, apverskite, jei turite ūpo, papuoškite. Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More