Sūdyta lašiša

Sūdyta lašiša - puiki palydovė kai norisi ir riekia kažko greitai užkąsti - su ja galima pasigaminti salotų, sumuštinukų, iškepti pyragą, omletą, makaronus ir daug daug kitokių įvairiausių patiekalų. Namų sąlygomis lašišą sūdyti tikrai nesudėtinga, pamėginkite ir Jums patiks! Skonis tikrai puikus, o ir nėra bereikalingų priedų, kurių būna pirktinėse.




Sūdyta lašiša

Jums reikės:
Apie 300-400 g lašišos filė (galit pirkti visą, ją išdoroti, išrinkti kaulus, bet palikite odelę)
~100 g rupios druskos
~60 g cukraus
3-4 valgomieji šaukštai rūkytos druskos
ryšulėlio krapų
jei pageidaujate - maždaug pusės citrinos tarkuotos žievelės (aš nedėjau)

Gamybos eiga:
Indo dugną, kuriame laikysite lašišą, išklokite maistine plėvele. Supilkite kiek daugiau nei trečdalį visos druskos, cukraus ir dėkite lašišą, odele žemyn. Likusią druską, cukrų, susmulkintus krapus bei citrinos žievelę švelniai įtrinkite į lašišą (viršų, šonus). Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Lašišą vartykite kas 12 valandų. Ragauti galite pradėti ir po paros - dviejų, aš laikiau 5 paras ir tada valgėm. Prieš pateikiant druską nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Tikrai skanu!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More