Kuršėnų vyniotinis su braškėmis

Labai skanus ir nesudėtingai pagaminamas vyniotinis - daaaug skanesnis už pirktinį, o ir sudėtis paprasta :) Pasinaudojau receptu pateiktu čia, šiek tiek pakoregavau pagal save, nes jau ne pirmą kartą gaminu šį vyniotinį - man taip skaniau. Aišku galima daryti ir be braškių, galima keisti kitomis uogomis, bananais ir t.t. Pamėginkite!



Kuršėnų vyniotinis su braškėmis


Jums reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
4 valgomųjų šaukštų cukraus
4 valgomųjų šaukštų miltų
Pertepimui:
180 g kambario temperatūros sviesto
300 g kreminės varškės (galite rinktis su skoniais, plombyrinę, braškinę, paprastą, mascarponės)
0,5 indelio kondensuoto pieno
100-200 g braškių (aš naudojau šaldytas)
Papuošimui:
cukraus pudros
braškių (reiktų šviežių, nes šaldytos paprastai ne taip išvaidžiai atrodo)

Gamybos eiga:
Biskvitui:
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki purios, balsvos masės, sudedame miltus ir lengvai išmaišome (mediniu šaukštu, maišant iš apačios į viršų, kad liktų kuo daugiau oro). Baltymus išplakame iki standžių putų (kol apvertus indą baltymai nekeis formos, liks standūs). Baltymus sudedame į trynių- miltų masę ir atsargiai šaukštu išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą (maždaug per visą skardą) ir kepame iki 180 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Biskvitą išimame iš skardos ir neataušinę suvyniojame.
Pertepimui:
Minkštą sviestą išplakame iki purios, baltos masės, sudedame kreminę varškę, kondensuotą pieną, išmaišome. Braškes supjaustome skiltelėmis arba sutriname iki tyrelės ir sudedame į įdarą.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame, pertepame įdaru ir suvyniojame, padedame šaltai bent valandai laiko. Prieš pateikiant valgymui, viršų pabarstome cukraus pudra ir papuošiame braškėmis. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More