Velykinė užkandėlė

Labai nesudėtingai pagaminamas patiekalas, kuris tikrai papuoš Jūsų Velykų stalą, - na iš tiesų tai ne tik jį, juk šią užkandėlę galima pasigaminti bet kokia proga! Krepšelius galima naudoti pirktinius (kaip šį kartą padariau aš) arba pasigaminti patiems - kaip tik Jums labiau patinka.


Velykinė užkandėlė

Jums reikės:
12 vnt krepšelių
300 g vištienos kepenėlių
1 vidutinio dydžio morkos
1 vidutinio dydžio svogūno
100 ml grietinėlės (riebios ar ne - spręsti Jums)
prieskoninių žolelių (šviežių, džiovintų), druskos, pipirų
6 putpelės kiaušnių
6 vyšninių pomidorų
svogūno laiškų ryšulėlio

Gamybos eiga:
Smulkia tarka sutarkuojame morką, supjaustome svogūną, žoleles (aš dėjau šaldytų krapų, petražolių ir svogūno laiškų mišinį). Įkaitiname keptuvėje aliejų, trumpai pakepiname svogūną (kol suminkštės), sudedame morkas, pakepiname, tada sudedame vištienos kepenėles ir vis pamaišant pakepiname apie 15 min. Sudedame druską, pipirus. Gautą masę sudedame į smulkintuvą (blenderį), supilame grietinėlę ir sutriname iki vientisos masės, atvėsiname.
Kietai išverdame putpelės kiaušinius (2-3 min), nulupame, perpjauname perpus. Vyšninius pomidoriukus taip pat perpjauname per pusę. Į krepšelius konditerinio švirkšto pagalba išspaudžiame šiek tiek pašteto, ant viršaus sudedame kiaušinio ir pomidorų puseles, įsmeigiame svogūno laiškus. Skanaus!


1 komentarai (-ų):

Rita rašė...

Kaip gražu :) būtinai pasinaudosiu šia puošimo idėja savo bloge,ačiū :)

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More