Bandelės "Trys kapeikos" pagal "GOST"

Apėmus kam tikrai nostalgijai kaip anksčiau buvo geriau, dangus mėlynesnis, žolė žalesne, pieniškos dešrelės skanesnės ir t.t. (bet keletos saldainių man išties trūksta, kaip beje ir ledų ir... ai, nepradėkime), sumasčiau pasigaminti pagal originalųjį (bent taip teigia šaltiniai) receptą bandeles "tris kapeikas" - na bandelės kaip bandelės,  manau šiais laikais aišku galima ir daug rūšių jų prisigaminti, bet iš nostalgijos norėjosi būtent šių. Jei ir Jus apėmė nostalgija - bandykite. Tiesa, mano bandelės gavosi blyškios, nes pamiršau aptepti kiaušinio plakiniu. Vaje vaje..




Bandelės "Trys kapeikos" 


Jums reikės:
500 g miltų
25 g šviežių mielių (sausų apie 7 g turėtų užtekti)
375 ml vandens (šilto)
10 g cukraus
7,5 g druskos
10 g sviesto arba margarino (tirpinto)
Kiaušinio plakinio bandelių viršui užtepti (galima ir tirpintu sviestu užtepti)

Gamybos eiga:
Mieles užpilame šiltu vandeniu, sudedame cukrų, išmaišom ir paliekame keliolikai minučių sureaguoti, kad vanduo šiek tiek suputotų. Miltus sumaišome su druska, sviestu, supilame mielių tirpalą, viską gerai išmaišome, išminkome ir paliekame šiltai keletai valandų pakilti (masė turėtų padvigubėti). Tada formuojame rutuliukus, dedame ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, įpjauname viršų ir paliekame šiltai vėl pakilti (bent pusvalandį). Aptepame kiaušinio arba sviesto plakiniu. Į orkaitės apačią statome skardą su vandeniu, orkaitę įkaitiname iki  180 C laipsnių ir kepame 13-19 min. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More