Greitas meduolių tortas

Kartais tortuką galima pagaminti įdedant minimaliai pastangų, produktų ir gaišant tikrai nedaug laiko. Šį tortuką pagaminau per 15 min! Produktai irgi tikrai ne patys brangiausi, o rezultatas tikrai nustebins Jus ir Jūsų svečius. Originaliai šis tortas vadinasi Gustavo meduolių, paimtas iš Gustavo receptų knygos (ir laidos vaikams).




Greitas meduolių tortas


Jums reikės:
500 g meduolių (aš naudojau dalį kakavinių, dalį paprastų)
500 - 600 g grietinės (geriausiai 30% riebumo, manau norint galima keisti grietinėle, kurią reiktų tiesiog standžiai išplakti)
3 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
1 citrinos sulčių
4-5 gerai išnokusių bananų

Gamybos eiga:
Meduolius iki stambesnių trupinių sutrinkite smulkintuvu. Grietinę sumaišykite su cukraus pudra bei citrinos sultimis. Bananus susipjaustykite. Į formą (aš naudojau 18 cm skersmens) sudėkite trečdalį meduolių trupinių,   šiek tiek daugiau nei trečdalį grietinės, sudėkite pjaustytus bananus, ant viršaus dar šiek tiek grietinės masės, ant jos meduolių trupinius, tada vėl grietinės pertepimą, ant jo - bananus, grietinės pertepimą ir suberkite likusius meduolius. Dedame į šaldytuvą geriausiai per naktį, kitą dieną puošiame kaip norime (aš tiesiog papuošiau tirpintu juodu šokoladu) ir valgome! Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More