Vištienos ir špinatų pyragas su sluoksniuota tešla

Pasikartosiu, bet pastaruoju metu man pradėjo patikti visokie nesaldūs pyragai. Juk jie nesunkiai pagaminami, gamybai nereikia gaišti daug laiko, be to tai puikus būdas sunaudoti šaldytuve užsigulėjusius maisto produktus ar likučius. Šį kartą kepiau vištienos pyragą, kuriam panaudojau bemielę sluoksniuotą tešlą (norint galima pasigaminti savo tešlą), vištieną, pomidorus, brinzos sūrį (galima keisti varške ar pan), Džiugo sūrį bei špinatus, o rezutatas gavosi tikrai puikus!

Vištienos ir špinatų pyragas su sluoksniuota tešla

Jums reikės:
Vienos vištienos krūtinėlės
2 kiaušinių
~150 ml grietinėlės
mėgstamų prieskonių vištienai
poros lapelių bemielės sluoksniuotos tešlos
~100 g špinatų (galima naudoti šaldytus arba šviežius)
sviesto špinatų pakepinimui
~200 g brinzos ar kokio kito varškės sūrio arba tiesiog varškės
2-3 pomidorų
~100 g sūrio (naudojau Džiugą)
~50 ml grietinėlės (jei neturite, galima naudoti jogurtą, grietinę, majonezą, kiaušinį ar pan)

Gamybos eiga:
Visų pirma užmarinuojame vištieną. Ją supjaustome smulkiais gabaliukais, sudedame mėgstamus prieskonius, lengvai plaktus kiaušinius, grietinėlę ir paliekame marinuotis bent jau kelias valandas arba pernakt.
 Sluoksniuotą tešlą atšildome, lengvai iškočiojame ir išklojame kepimo formos dugną palikdami kraštus (aš juos palikau net aukštesnius nei mano turima forma, vėliau jais šiek tiek užklojau pyrago kraštus, kuriuos užsukau).
Špinatus supjaustome ir trumpai pakepiname keptuvėje ant sviesto, kol šie lengvai sukris, suminkštės. Brinzos (ar kokį kitą) sūrį sulaužome rankomis arba supjaustome, sumaišome kartu su vištiena bei špinatais ir supilame ant sluoksniuotos tešlos pagrindo.

Pomidorus supjaustome, sudedame ant vištienos. Džiugo ar kokį kitokį sūrį sutarkuojame, sumaišome su grietinėle (ar jogurtu/ kiaušiniais ir pan) ir užpilame ant pomidorų. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Jei viršus pradėtų degti, - tiesiog uždenkite pyragą folija. Skanaus!


1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Ką aš blogai padariau, kad man paskendo visas pyragas sultyse?

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More