Žemoje temperatūroje kepta lašiša su svogūnų vinegretu

Originalų receptą aptikau čia, labai suintrigavo ir norėjau kuo skubiau pagaminti. Tiesa, neišdrįsau gaminti visiškai pagal originalą, tiek kepimo laiką, tiek temperatūrą kiek padidinau, nes pagal kepimo laiką paragavus valgyt aišku buvo galima, bet lašišos skonis priminė labiau sūdytą nei keptą lašišą, tad laiką šiek tiek pailginau. Bet šiaip buvau nustebusi kokia skani ir sultinga lašiša gavosi. Lašišą marinavau (tiksliau sūdžiau) per naktį, tas irgi pridavė savo šarmo. Pagal panašų principą aš ir šiaip lašišą sūdau. Svogūnų vinegreto receptą panaudosiu ir vėliau atskirai, kaip garnyrą prie lauko kepsnių - šašlykų ir t.t. Šiaip pastangų mažai, rezultatas puikus, tikrai pamėginkite šį receptą, nepasigailėsite.




Žemoje temperatūroje kepta lašiša su svogūnų vinegretu

Lašišai reikės (iš tokio kiekio pavalgė 4 žmogeliukai):
~500 g lašišos (turėtų būti išties šviežia)
~2 valgomųjų šaukštų druskos
~3 valgomųjų šaukštų cukraus
geros saujos krapų (šviežių arba šaldytų)

Svogūnų vinegretui reikės:
2 nedidelių mėlynųjų svogūnų
5 česnako skiltelių
1-2 svogūnų laiškų
saujos krapų
1 valgomojo šaukšto garstyčių (tų, kur su grūdeliais)
4 valgomųjų šaukštų baltojo vyno acto (aš naudojau obuolių)
žiupsnio druskos
žiupsnio cukraus
alyvuogių aliejaus, kad viską apsemtų

Gamybos eiga:
Visų pirma užmarinuojame (tiksliau užsūdome) lašišą. Lašišą reiktų išdarinėti (jei norite, supjaustykite norimomis porcijomis), išrinkti visus kaulelius, ašakas (jei sunkiai sekasi, pasitelkite pincetą - darbas taps daug lengvesniu). Krapus supjaustome. Lašišą išmasažuojame su cukrumi ir druska, užbarstome krapais ir paliekame pasimarinuoti. Kiek marinuosite priklauso nuo jūsų - būtų gerai pamarinuoti bent valandą laiko, aš šitaip lašišą palaikiau per naktį. Pasimarinavusią lašišą nuvalykite nuo marinato popieriniu rankšluosčiu ir dėkite į iki 75 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui. Jei norite, galite jau ir išimti iš orkaitės. Aš padidinau kaitrą iki 175 C laipsnių, įjungiau grilio režimą ir dar pakepiau 10 min.
Kai tik įdėsite lašišą kepti arba dar anksčiau pasiruoškite svogūnų vinegretą. Jam svogūnus ir česnakus supjaustykite plonomis riekelėmis. Susmulkinkite ir krapus bei svogūno laiškus ir viską sumaišykite kartu su garstyčiomis, actu, druska, cukrumi bei alyvuogių aliejumi. Vinegretas turėtų pasimarinuoti bent 40 min, karts nuo karto pamaišykite.
Aš pateikiau kartu su bulvių koše bei žaliomis salotomis. Labai skanu!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More