Karamelė

Kartais  visokius pyragus reikia pagardinti karamelės kremu, kartais karamelės kremas labai skaniai pagardina blynus, varškės masę, keptus obuolius. Galų gale ją galima valgyti vieną, su kokia bandele ar batonu. O juk namų sąlygomis šį skanėstą pasigaminti išties nesudėtinga, tad pamėginkite ir Jūs! Naudojant šias proporcijas karamelės kremas bus tirštas, jei Jums patinka skystesnis, tiesiog naudokite daugiau grietinėlės.




Karamelė


Jums reikės:
200 g cukraus
80 g sviesto
120 g grietinėlės

Gamybos eiga:
Cukrų supilame į storiasienį puodą arba keptuvę ir kaitiname ant mažos ugnies, vis pamaišant kol cukrus pradės po truputį tirpti. Tuo metu inde arba šiltoje vandens vonelėje pašildome grietinėlę. Į cukrų sudedame sviestą - neišsigąskite, jis pradės taškytis :) Sviestui ištirpus maišant supilkite šiltą grietinėlę ir maišykite maišykite kol masė taps vientisa. Sudėkite į stiklainį ir smaližiaukite kai atvės!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More