Kepta avižinių dribsnių košė

Galvojau gal kažkaip įdomiai pavadinti šį patiekalą - bet ką čia, realiai tai kažkas tarp apkepo ir pyrago, skanus tiek šiltas, tiek šaltas, galima pagardinti įvairiais priedais (aš dėjau nemažai įvairių uogų, manau puikiai tinka ir bananas, obuolys, esu kepusi ir įdėjusi jogurto, žodžiu tikrai galima mėginti praturtinti jums patinkančiais elementais) - skanavom jau ne kartą pusryčių metu, likučius suvalgėm ir šaltus. Skanu, tikrai išmėginkite!




Kepta avižinių dribsnių košė

Jums reikės:
150-180 g avižinių dribsnių (geriausiai naudoti greito virimo, jei naudosite kitokius, pamirkykite gal net ir išvakarėse)
180 ml pieno
2 didesnių kiaušinių
75 g rudojo cukraus
50 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
žiupsnio druskos
130 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
~250 g šaldytų uogų (pvz mėlynių) - jų atšildyti nereikia! Iš šaldiklio išimkite prieš dedant į patiekalą

Gamybos eiga:
Pieną kiek pašildome, užmerkiame avižinius dribsnius (laikas kiek mirkyti reikėtų juos priklauso nuo jūsų turimų dribsnių rūšies, tuos pačius greičiausius mirkyti būtinybės nėra). Kiaušinius suplakame su cukrumi iki purios, baltokos masės (apie 5 min bent jau), plakant pamažu pilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir įmaišome į kiaušinių- aliejaus masę. Avižinius dribsnius su pienu sumaišome su miltų- kiaušinių mase ir tada įmaišome ir šaldytas uogas.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimame iš orkaitės ir dar paliekame keletai minutėlių pravėsti prieš pjaunant ir patiekiant į lėkštes. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More