Apverstas pyragas su ananasais

Gavom dovanų ananasą. Labai smagu, nes kaip tik planavau gaminti pyragą su ananasu. Aišku, galima naudoti ir konservuotą, bet kažkaip norėjosi "tikrojo" skonio. Pyrago receptų begalės, pažiūrėjau esmę ir bandžiau pati. Tiesa, su šiuo pyragu šiek tiek teko padirbėti, pasikeiksnoti, na bet kitą sykį darysiu kiek kitaip, o kad jums nebūtų taip pat, patarsiu - jokiu būdu nekepkite atsegamoje torto formoje - geriau ovalioje ar kvadratinėje, bet vientisoje (silikoninėje formoje, stikliniame inde ir pan). Pro atsegamos formos pusė karamelės pabėgo, privarvėjo orkaitėje, taigi iškart degėsių kvapas atsirado, teko dažnai atidarinėti orkaitę ir gelbėti, kas aišku nepadėjo pyragui, o ir karamelės, kas priduoda šiam pyragui žavesio, kiekis smarkiai sumažėjo.




Apverstas pyragas su ananasais

Jums reikės:
Karamelei:
100 g sviesto
150 g rudojo cukraus
ananaso
aviečių (aš naudojau šaldytas, galima kokia raudona uogiene ar kitomis uogomis pakeisti)
Tešlai:
2 kiaušinių
140 g cukraus (galima naudoti rudąjį)
110 g sviesto (kambario temperatūros)
90 g pieno
200 g miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Gamybos eiga:
Karamelei ištirpinkite sviestą, supilkite rudąjį cukrų. Visą karamelės sluoksnį supilkite į formą, ant viršaus sudėkite pjaustytą ananasą, į kurio vidurį sudėkite avietes (ar uogienę). Tešlai kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių baltų putų (ne mažiau 5 min), sudėkite kambario temperatūros sviestą, labai gerai išplakite, masė turi gautis puri. Į kiaušinių - sviesto masę supilkite pieną, išmaišykite, pamažu maišant supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gautą masę supilkite į kepimo indą ant ananasų ir kepkite pyragą iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko (kol įkištas dantų krapštuko pagaliukas bus sausas).
Pyragą vėliau tiesiog apverskite ant lėkštės ar kokio kito pagrindo. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More