Mielinės bandelės

Šaltasis metų laikotarpis vilioja visokiais "sunkiais" patiekalais, o desertui kažkaip norisi įvairių bandelių. Šį kartą kepiau mielines, įdarytas įvairiausiais įdarais: varškės, obuolių, razinų, šokoladinio kremo, visų mišiniu... Kaip tešlos pagrindą naudojau jau anksčiau aprašytą receptą (beje, jų tešla kol kas man labiausiai patinka, nes išties gaunasi elastinga ir nelimpanti, kas be galo svarbu formuojant pačias bandeles ir šiaip daug smagiau jas minkyt..
Nuotraukos, kaip ir bandelių išvaizda tikrai netobula, bet galiu pasakyti, kad jas darė mano trijų metukų neturintis sūnus :)




Mielinės bandelės


Tešlai reikės:
500 g miltų
7 g sausų mielių
kokių 3 su kaupu šaukštų cukraus (paprastai iš akies pilu)
žiupsnio druskos
125 ml šilto pieno
2 kiaušinių
~100 g sviesto
Gamybos eiga:
Miltus dažniausiai naudoju persijotus (perku tokius), sudedam į juos mieles, išmaišom, tada įmaišom cukrų, druską, vėl išmaišom, įmušam kiaušinius, vėl viską gerai išmaišome, supilame šiltą pieną, ištirpintą sviestą (sviestą galima tiesiog ištirpinti kartu su pienu) ir minkom minkom minkom kol tešla tampa elastinga, nelimpa prie rankų... Norint kad tešla gerai pakiltų, pienas neturėtų būti per karštas (ir aišku ne šaltas - na jis turi būti šiltas, šiltesnis nei kambario temperatūra, kad pirštą įdėjus galima būtų keliolika sekundžių tikrai palaikyti). Tešlą uždengiame rankšluosčiu ir dedam ant radiatoriaus kildint. Paprastai kildint reikia 1,5-2 valandos - kol padvigubėja tešlos kiekis.
Kai tešla iškyla dar šiek tiek ją paminkome ir formuojame norimo dydžio bandeles, į kurių vidų galėsite dėti norimą įdarą. 
Įdarui reikės:
Ko tik norite :)
Varškės kremui naudojau:
pakelį varškės
kiaušinį (paplaktą)
porą šaukštų grietinės
(jei masė skystoka - įberkite miltų)
mirkytų razinų, jei pageidaujate (ar kitų džiovintų uogų)
Pagaminti varškės masei sumaišykite visus ingredientus.
Obuolių masei reikės:
obuolių, tarkuotų burokine tarka,
cukraus,
cinamono
Obuolių masei tiesiog visus ingredientus sumaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.

Suformavus bandeles reiktų jas dėti ant ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir paliekti dar pusvalandžiui - valandėlei pakilti.
Pakilusias aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu (aš to nepadariau) ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More