Mielinės bandelės II

Dar vienas bandelių variantas, kurias galima įdaryti kaip norite - šį kartą jas įdariau varške su razinom (įdaro receptuką galite rasti čia, šokoladiniais lašeliais, razinomis. Recepto originalas - čia.




Mielinės bandelės II

Jums reikės:
30 g šviežių mielių
250 g šilto vandens
~50-70 g cukraus
žiupsnio druskos
70 ml aliejaus
Patinkančio įdaro
Aptepimui:
Kiaušinio trynio ir šlakelio pieno.

Gamybos eiga:
Mieles užpilame šiltu (bet ne per karštu) vandeniu, supilame dalį cukraus ir druską, - šiame tirpale mieles reiktų ištirpinti, palikti kad kiek pakiltų, suputotų. Miltus sumaišome su likusiu cukrumi, įpilame mielių tirpalą, aliejų, gerai išmaišome ir apie 15 min minkome, kol tešla pats elastinga, nelips prie indo bei rankų. Dedame į didesnį dubenį ir paliekame šiltai uždengę rankšluosčiu kol masė padvigubės (apie valandą - dvi). Tešlai pakilus dar šiek tiek ją paminkome ir įdarome norimu įdaru, formuojame norimas bandelių formas, kurias dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir paliekame dar pusvalandžiui - valandėlei pakilti.
Pakilusias aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Labai skanu tik ką iškepusios su pienu!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More