Mielinės bandelės-pyragas Buchteln

Dar viena variacija mielinių bandelių tema. Šiaip aišku pačią tešlą galima naudoti bet kokią, labiausiai patinkančią, iš šios tešlos gaminti tiesiog bandeles su pageidaujamu įdaru ir t.t. Šį kartą aš ir palaidas kepiau bandeles ir formavau jas  kaip pyragą (skardoje bandelės dėjau vieną arčiau kitos) ir dėl įdomesnio skonio įdariau jas vyšnių uogiene. Recepto idėja čia.




Mielinės bandelės-pyragas Buchteln

Jums reikės:
14 g šviežių mielių
70 g cukraus
250 ml šilto pieno
žiupsnio druskos
80 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
2 nedidelių kiaušinių
500 g miltų
Aptepimui:
kiaušinio trynio
šlakelio pieno
Įdarui:
Patinkančio džemo ar uogienės (naudojau vyšnių)

Gamybos eiga:
Mieles užpilame dalimi cukraus, druska bei šiltu pienu, gerai išmaišome, kad mielės ištirptų. Paliekame mieles pailsėti, suputoti ir šiek tiek pakilti. Kiaušinius sumaišome su likusiu cukrumi, išsukame kartu su sviestu, supilame mielių tirpalą, sudedame miltus ir išmaišome tešlą. Minkome tešlą apie 10 min kol ji tampa elastinga, mažiau limpa prie indo ir rankų. Dedame į kildinimo indą ir uždengę rankšluosčiu paliekame šiltai 1,5-2 valandos kol tešla padvigubės.
Pakilusią tešlą dar paminkome, suformuojame daugmaž vienodo dydžio rutuliukus, kuriuos dar reikalui esant galima paminkyti. Į rutuliukų vidų dedame uogienę arba džemą, užlankstyti. Kiekvieną bandelę dėti ant skardelės, paliekant mažesnius nei įprastai tarpus, užtepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir paliekame dar pakilti kokiam pusvalandžiui-45 min.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Norint, viršų galima pabarstyti cukraus pudra arba ruduoju cukrumi. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More