Plikyti sausainiai

Mano gerbiamasai mėgsta plikytus sausainius. Na tuos, paprastus, net įdaras nėra reikalingas. Esu kažkada dariusi pagal receptą, kurio net neišsisaugojau, nes kažkaip nesigavo man jie tokie, kokie turėtų būti. Ryžausi pamėginti dar sykį - na ką, jau geriau :) Aišku dar iki tobulumo yra ką daryti, bet jau arčiau esmės :)
O plikyti sausainukai ypatingi tuo, kad juos, kaip bazę, galima naudoti daugeliui receptų-idėjų - pradedant pyragaičiais (eklerais) su įvairiausiais saldžiais ir nesaldžiais įdarais (taip taip, sulauksite tokių receptų ateityje), baigiant plikytų sausainių-pyragaičių tortų, kuriuos galima formuoti ir gaminti net ne vienu būdu. Na bet apie plikytų pyragaičių tortus vėliau, kai tik tokius pagaminsiu :) O šį kartą pats paprasčiausias receptukas patiems paprasčiausiems sausainukams, kuriuos užsaldinti galima pasibarstant gal geriausiai perliniu cukrumi. Receptukas paimtas iš SM platybių. Nuotraukos gal ir ne pačios skaniausios, ale ko norėti, kai kepimu užsiimi vėlai vakare :) O vėliau nelabai liko ką ir fotografuoti..




Plikyti sausainiai

Jums reikės:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnio druskos
1 valgomojo šaukšto cukraus (nesaldiems užteks ir 1/2 arbatinio šaukštelio)
150 g miltų
3-4 kiaušinių (priklausomai nuo jų dydžio)

Gamybos eiga:
Pieną užverdame ant mažos ugnies su sviestu, druska ir cukrumi, puodą nukeliame. Po truputį maišant suberiame sijotus (jei reikia) miltus. Puodą vėl uždedame ant viryklės, mažo kaitrumo, ir maišome mediniu šaukštu kol tešla pavirs vientisu gumulu. Tešlą perdedame į kitą indą ir maišant vieną po kito (po kiekvieno dar po minutę bent pamaišant) dedam kiaušinius. Po kiekvieno įmušto kiaušinio tešlą svarbu gerai išmaišyti, kad kiaušinis visiškai pasiskirstytų - nuo to priklauso sausainių sėkmė. Tešla turi gautis elastinga, vientisa ir stangri. Naudodamiesi konditeriniu švirkštu išspausti sausainius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba naudoti du šaukštus paimti kaip rutuliuką ir dėti ant kepimo popieriaus (šį kartą taip dariau ir aš - matosi iš formos, tiesiog patingėjau savo švirkštą panaudoti - labai jau vėlus metas buvo ir norėjosi viską kuo greičiau padaryti). Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Aš po kokių 7 kepimo minučių temperatūrą sumažinau iki 190 C -stebėti reikia ;) Skanaus!



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More