Makaronų ir varškės apkepas

Na ir dar vienas apkepo receptas į tą auksinį apkepų fondą :) Jei neklystu, tai šis apkepas vadinamas žydišku kugeliu. Norint saldesnio, galima daugiau cukraus dėti, nesaldaus - mažiau. Tik vat dar nesugalvojom su kuo valgyti tą apkepą. Nurodyto kiekio užteks 2,5 žmogaus pavalgyti :)




Makaronų ir varškės apkepas

Jums reikės:
Gal kokio trečdalio (ar šiek tiek mažiau) pakelio vermišelių
2 kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų cukraus
~100 g grietinės
250 g varškės
žiupsnio druskos
džiuvėsėlių
cukraus

Gamybos eiga:
Makaronus išverdame, nupilame vandenį. Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame varškę (ją galime pertrinti, jei nenorite varškės gumuliukų), grietinę, druską, viską gerai išmaišome. Į masę sudedame vermišelius ir sumaišome, pilame į sviestu ir džiuvėsėliais pabarstytą formą. Ant viršaus užpilame džiuvėsėlių bei cukraus. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min (priklauso nuo formos), skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More