Nekeptas varškės pyragas II/ cheesecake'as

Nekeptų varškės pyragų receptų internete yra ne vienas ir ne du, tad nėr čia ko nustebt, kad aš esu išbandžiusi jų ne vieną receptą. Neskanaus dar nei vieno ragaut neteko, bet kad visus palyginti, tikriausiai reiktų pasigaminti visus juos vienu kartu ir ragauti. Bet aš kažkaip patingėsiu šituo užsiimti :) Šiaip esu pagaminus jų skirtingų begales, savo tinklaraštyje paskelbta tik mažuma.. Šis beje manyčiau gali pelnyti vieną iš pirmųjų vietų, tad tikrai išmėginkite. Papildyti galima kuo norite - vasaros metu dėti sluoksnį uogų su želatina, esu dariusi šį pyragą su papildomu šokoladiniu sluoksniu, naudojant skirtingus sausainius ir t.t. Originalus pyrago receptas čia.




Nekeptas varškės pyragas II


Jums reikės:
Pagrindui:
220 g sausainių (galima naudoti paprastus, galima dėti šokoladinius su šokoladiniu pertepimu, galima dėti avižinius ir t.t.)
~130 g sviesto
~100 g riešutų

Varškės-sūrio masei:
3 su šiokiu tokiu kaupu valgomieji šaukštai želatinos
250 g riebios grietinėlės
500 g maskarponės sūrio
1 indelis kondensuoto pieno (galima pagal skonį-saldumą kiekį reguliuoti)

Gamybos eiga:
Pagrindo gamybai riešutus pakepiname trumpai sausoje keptuvėje arba orkaitėje, nulupame odelę (jei lazdyno riešutai, jei naudojate migdolus, jiems odele nulupt reiktų dar prieš kepinant, užpylus verdančiu vandeniu), susmulkiname. Sviestą išlydome, sausainius sutriname smulkintuvu iki trupinių. Viską kartu sumaišome, dedame į torto formą, paslegiame stiklinės dugnu, kad gražiau susispaustų. Dedame į šaldytuvą kol gaminsime varškės-sūrio masę.
Želatiną užpilame nedideliu kiekiu vandens (kad apsemtų šiek tiek), paliekame išbrinkti.
Grietinėlę išplakame iki standumo, sudedame maskarponę, kondensuotą pieną ir atsargiai išmaišome. Želatiną ištirpiname kaitindami, atvėsiname šiek tiek ir po truputį į indą su želatina dedame sūrio masę ir gerai maišome. Kai jau įdėsime kokius 5-6 šaukštus sūrio masės, visą šią želatino-sūrio masę sudedame į sūrio masę ir gerai išmaišome. Dedame ant pagrindo ir laikome viską šaldytuve kol sustings (geriausiai per naktį). Skanaus!

1 komentarai (-ų):

k. rašė...

ko gero pagal si tavo recepta gaminta torciuka teko ragauti vakar :) nugi skanumelis.... mmmmmmmm... :) ir nebloga mintis buvo puosti si cake'a melynemis - pridave neblogos rugsteles :)

k.

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More