Skanusis varškės pyragas

Nepaisant to, kad daugiausiai skelbiu nekeptų varškės pyragų receptų, bet realiai dažnai namuose darau keptus varškės pyragus. Nekepti labiausiai tinka šiltuoju sezonu, o kepti, sotesni, puikiai paskaidrina šaltesnę dieną. Šį pyragą pasigaminti galima labai paprastai - o ir skoniu tikrai nenusivilsite!




Skanusis varškės pyragas

Jums reikės:
Pagrindui:
300 g sausainių
~130-150 g sviesto
poros šaukštų cukraus
(galima dėti ir smulkintus riešutus, jei norisi)

Varškės masei:
1 kg varškės (labai tinka varškės masė skirta pyragams ir pan, petrinta)
4 kiaušinių
200 g cukraus
Vanilinio cukraus arba esencijos
3 šaukštų miltų
250 g grietinės
razinų ar kokių kitokių džiovintų vaisių arba uogų, nors galima dėti ir mėlynes ir pan. (nebūtina - šį  kartą aš dėjau razinas ir džiovintas spanguoles)

Gamybos eiga:
Sausainius sutriname smulkintuvu iki miltų (aišku galima ir laužyti, bet man patinka smulkinti iki trupinių), sviestą ištirpiname, sumaišome su sausainiais, cukrumi bei riešutais, jei juos naudojame. Sausainių mase išklojame pyrago formos apačią (aš naudojau 26 cm skersmes tortinę nuimamais kraštais), suspaudžiame stiklinės dugnu. Pyrago kraštus galima ir pakelti i viršų pagal formos šonus.
Varškę sutriname iki vientisos masės (jei naudojame būtent varškę, o ne varškės masę) - aišku jei norite labiau kaimiško stiliaus pyrago, varškės galite netrinti, bet man asmeniškai skaniau vientisa masė, įmušame vieną po kito kiaušinį vis pamaišant, supilame cukrų, vanilinį cukrų, miltus bei grietinę ir visą masę gerai išmaišome. Į varškės masę sudedame mirkytas razinas (jei jas naudojame) arba kitas uogas-vaisius, išmaišome. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko. Atvėsiname ir skanaujame!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More