Velingtono kepsnys

Velingtono kepsnys


"Meluoti - reiškia pripažinti pranašumą to, kuriam jūs meluojate." 
(S.Butler)


Yra nemažai įvairiausių variantų, būdų paruošti Velingtono kepsnį. Netgi ieškant recepto tikriausiai rastumėte begales variantų. Esmė ta, kad tiesiog imamas geros mėsos šmotas, aplink kurį sudedama daug įvairių priedų ir visa tai vyniojama i sluoksniuotą tešlą. Šį kepsnį kažkada ruošiau Naujųjų Metų šventinei vakarienei :) Kiekius rašau apytikslius, vis tik priklauso nuo valgytojų skaičiaus, mėsos formos ir daugelio kitų dalykų :)


Kepsniui reikės:
~500-700 g kiaulienos arba jautienos išpjovos (galima aišku pakeisti ir kita mėsos dalimi, bet reiktų žiūrėti, kad nebūtų plėvių ir t.t.)
rozmarino šakelės
čiobrelių (ar kitokiu mėgstamų prieskoninių žolelių)
kokių 7-10 pievagrybių
kokių 8-10 griežinėlių vytinto kumpio
petražolių
nedidelio svogūno
gabaliuko sviesto
dižono garstyčių
sluoksniuotos bemielės tešlos (maždaug vieno to didesnio lapelio)
1 kiaušinio trynio

Gamybos eiga:
Įtriname mėsą pipirais, druska ir aliejumi. Ant keptuvės pakaitiname aliejų, sudedame rozmarino, čiobrelio šakeles. Tada į keptuvę įdedame mėsą ir kepame nuolat vartydami (apkepus vienai pusei, verčiame, kad apkeptų kita ir taip visas puses) kažkur apie 5 min.
Išimame mėsą iš keptuvės, aptepame garstyčiomis.

Svieste apkepiname svogūną, sudedame pievagrybius (kepame kol išgaruos vanduo) bei petražoles, atvėsiname.

Ant stalo pasiklojame maistinę plėvelę, ant jos tolygiai vieną šalia kito sudedame kumpio griežinėlius, ant kurių paskirstome pievagrybių-svogūnų-petražolių masę. Ant viršaus dedame mėsą ir apvyniojame  mėsą  pievagrybiais - kumpiu kaip vyniotinį. Visa tai susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai.
Pasibarstome ant stalo šiek tiek miltų ir šiek tiek pakočiojame sluoksniuotą tešlą. Ant jos dedame mėsos vyniotinį (na tik nepamirštam nuimti plėvelę), įsukame mėsą į tešlą ir užlenkiame kampus. Visą tešlą sutepame kiaušinio trynio plakiniu (ypač kraštus), įpjauname keliose vietose tešlą ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame pagal savo sugedimo laipsnį, kaip patinka (ar pilnai iškepusi ar ne) apie kokį 30-40 min ar pan.  Mano kepsnys gavosi pilnai iškepęs (kepiau kažkur 45 min), kitą sykį gal reiktų kepti kiek trumpiau.

Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More