Varškės tortas su juodaisiais serbentais

Varškės tortas su juodaisiais serbentais


"Gyvenimas yra menas iš nepalankių prielaidų ištraukti palankias pasekmes." 
(S.Butler)

Kadangi mano vyras pareiškė mėgstąs varškinius tortus bei pyragus, jau ne vienerius metus per jo gimtadienį kepu šį varškės tortą-pyragą su juodaisiais serbentais. Man šis pyragas labai prie širdies dėl tos saldžiarūgštės varškės ir serbentų kombinacijos. Išties skanu!
Receptą suradau A J receptuose



22 cm skersmens tortinei naudosim:

Biskvitui:
1 didesnis kiaušinis
45 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
15 g aliejaus
35 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Gamybos eiga:

Kiaušinį iki purumo išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plona srovele į plakamą masę supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame maišant į kiaušinio masę. Gautą tešlą pilame į formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min

Varškės kremui reikės:
400 g varškės sūrelių masės (ar bet kokios kreminės varškės, sūrelių ar pan - jei yra varškės tik - reiktų ją pertrinti su grietine arba grietinėle, kad neliktų gumuliukų)
200 g riebios grietinėlės
50 g cukraus
15 g želatinos

Gamybos eiga:
Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens (kad apsemtų vos vos) ir paliekame išbrinkti. Tuo metu grietinėle išplakame iki standumo su cukrumi, sumaišome gautą masę su sūrelių mase. Želatiną ištirpiname ant mažos ugnies ir atvėsusią supilame į varškės-grietinėlės masę. Gautą kremą užpilame ant biskvito ir padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Juodųjų serbentų želė masei reikės:
300 g juodųjų serbentų (gali būti ir šaldyti)
50-100 g cukraus (pagal skonį, ragaukite)
15 g želatinos

Gamybos eiga:
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus sudedame į puodą, įpilame kelis šaukštus vandens, suberiame cukrų ir verdame ant mažos ugnies kol serbentai suminkštės (serbentus galima vis patrinti, kad daugiau sulčių išsiskirtų).

Į karštą uogienę supilame išbrinkusią želatiną ir maišome kol želatina ištirps. Gautą želė masę atvėsiname ir užpilame ant varškės masės. Pyragą dedame į šaldytuvą ir laikome ten, kol viskas sustings, geriausiai per naktį. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More