Pyragas Magdė

Pyragas Magdė


"Laimė! Kiekvienam ji - vis kitokia. Alkanam ji - duona. Trokštančiam - vanduo. Skęstančiam - draugo ranka." 
(P.Širvys)


Visą laiką jaučiau silpnybę šitam pyragui.. Jei jau matydavau parduotuvėje jį pirkti, tai neatsispirdavau... Ale kiek galima valgyti tą pyragą, kurio sudėties net skaityt nesinori :)
Taigi susiradau receptą kažkur internete  (matyt SM) - vualia, ir Magdė jau "garuoja" ant mano stalo! 

Tik turėkit omenyje, kad pagaminimui reikia šiek tiek laiko ir pastangų! Niam niam!



Pyragui reikės:

Pagrindui:

1 kiaušinio
75 g cukraus

125 g kambario temperatūros sviesto
1 stiklinės su kaupu miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių

Pagrindo pertepimui:
Abrikosų uogienės  (galima pakeisti obuoliene)
Cinamono

Gamybos eiga:
Išplakame kiaušinį su cukrumi, įdedame minkštą sviestą, viską kartu vėl išmaišome. Miltus sumaišome kartu su kepimo milteliais ir suberiame į kiaušinių-sviesto masę, viską gerai išmaišome. Gautą tešlą supilame į formą (aš kepiau apvalioje, 28 cm skersmens torto formoje) ir kepame 15-20 min iki 175 C įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsus biskvitui jį reiktų pertepti abrikosų džemu, sumaišytu su cinamonu (arba obuoliene su cinamonu).

Viršui:
15 g želatinos
100 g vandens
175 g cukraus
140 g kiaušinių baltymų (teks pasisverti :))
4 g citrinų rūgšties
100 g sviesto
200 g sutirštinto kondensuoto pieno su cukrumi
20 g kokybiškos kakavos

Gamybos eiga:
Želatiną užmerkti nedideliame kiekyje šalto vandens, leisti išbrinkti.
Cukrų ir vandenį kaitinti kol ims kilti burbuliukai (išskaidrėja vanduo ir dar šiek tiek reiktų pakaitinti).
Kiaušinių baltymus suplakame iki standžių putų (verčiant indą baltymų masė neturėtų tekėti ar keisti formos).
Dar karštą sirupą beplakant plona srovele pilti į baltymus, suberti citrinų rūgštį ir viską gerai suplakti (masė turėtų būti balta ir labai standi).
Ištirpiname sviestą, jį sumaišome su kondensuotu pienu bei kakava.
Ištirpiname želatiną.
Atvėsusią baltymų masę išmaišyti su sviesto-kondensuoto pieno mišiniu, įmaišome tirpintą atvėsusią želatiną ir pilame ant pyrago pagrindo.

Palaikome šaldytuve kol viršutinė masė gerai sustingsta.

Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More